Bi’ Arkadaşın Başına Gelmiş


Kadın kolektif kitaplarına bir halka da Bi’ Arkadaşın Başına Gelmiş ile eklendi. Hem de ne eklenme!

Biliyorsunuz, 100’ün üstünde kadın daha önce babalara mektup yazmıştık; İmza Kızın ortaya çıkmıştı.

Kocalara, eski kocalara, gelecek kocalara, sevgililere, sevgisizlere mektup yazmıştık: İmza Karın ortaya çıkmıştı.

Bu hayatta diyecek sözlerimiz içimizde kalmasın diye yazdığımız mektuplardan da İmza Ben ortaya çıkmıştı.

Bu sefer 99 kadın kendimizi masaya yatırdık.  Ama çaktırmadan… Sanki bi’ arkadaşımızdan bahsediyor gibi.

20180315 024.JPG

“Dünyanın en dalgın insanı” ödülünü hak edenler de var aramızda , tükürdüğünü yalamak zorunda kalanlar da. Hatalarından ders alıp, ben ettim siz etmeyin diyeni de var, yürek dağlayan taciz, şiddet, pedofili mağdurları da. Aldatan da var, aldatılan da, hayatını şekillendiren kararını sorgulayan da.

Okuması çok kolay, çünkü yazılar kısacık. Sıkılmıyorsunuz çünkü duygudan duyguya geçiyorsunuz.

Herkesin kendinden bir şeyler bulacağı bir yazı mutlaka var. Bakalım sizi en etkileyen, en güldüren, en düşündüren yazılar hangileri olacak.

Bi’ de oyunu var bu kitabın. Kim hangi yazıyı yazmış bilinmiyor. Niye böyle yaptınız derseniz, en mahrem sırrını anlatacaklarımıza güvenli bir ortam yaratabilmek amacıyla yapılmış bir kadın dayanışması diyebiliriz.

Bir de tabii; birimizin hikayesi, aslında hepimizin hikayesi! 

20180315 338.JPG

Bu kitabı halen almadıysanız alın. Hatta keşke eşinize dostunuza da duyurursanız. Çünkü yine harika bir amacımız var. Kitap gelirinin yarısı Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji ve Hematoloji Bölümü ile İstanbul’un en büyük Devlet Çocuk Kemik İliği Nakil Ünitesi ve Servisi’nin ihtiyaçlarının karşılanması için Kansersiz Yaşam Derneği’ne aktarılacak.

Geçen gün Devrim Arabaları filminden bir sahne cızz diye yüreğimden vurdu beni. Türkiye’nin ilk uçak fabrikasının yurt dışından siparişler almaya başladığı dönemde neden kapatıldığını anlatan mühendis, biraz da kırgın: “Çünkü bu ülkede hiçbir iyilik cezasız kalmaz” diyordu.

Biz bu kolektif kadın kitaplarıyla “Kadın kadının kurdurur” sözünü geçersiz kıldık. Dilerim Kansersiz Yaşam Derneği’nin bu güzel amacına hatırı sayılır bir kaynak yaratır ve “Bu ülkede hiçbir iyilik cezasız kalmaz” sözünün de aksini gösterebiliriz.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

4 thoughts on “Bi’ Arkadaşın Başına Gelmiş

    • “velüd” ne güzel, ne anlamlı kelimeymiş. Yeni bir şey de öğrenmiş oldum. Hem öğretmenliğine hem de bu güzel kelimeye layık gördüğüne teşekkürler.

Yorum bırakın